Click menu not find

Creating macros. Working with QM.

Click menu not find

Postby ilya1111 on Thu Nov 02, 2017 7:52 pm

Hello!
I have 6 windows with programs. I need to open pop-up menus in them, do it simultaneously in 6 programs. I changed the macro settings to run at the same time. but tools - the record - the menu command does not find my menu. and it can not click the mouse at the same time in 2 programs if the macro does not end in the first program, how do I do it simultaneously work with menus in two or more programs without a mouse.?
ilya1111
 
Posts: 23
Joined: Wed Feb 15, 2017 1:39 pm

Re: Click menu not find

Postby ilya1111 on Sun Nov 12, 2017 6:25 pm

The problem steal worry me... can any body to help me. Qm can not see menu in program, but i need to click it
ilya1111
 
Posts: 23
Joined: Wed Feb 15, 2017 1:39 pm

Re: Click menu not find

Postby Gintaras on Sun Nov 12, 2017 7:01 pm

Try accessible objects. With some programs it works. Example with MS Word 2003:

Macro Macro2909     ?
int w=win("Document1 - Microsoft Word" "OpusApp")
Acc a.Find(w "MENUITEM" "Paste" "class=OpusApp" 0x1005)
a.DoDefaultAction



To create the first 2 lines of code, use dialog "Find accessible object". If you can find the MENUITEM, also look in Properties, it should have a default action, else probably will not work. If there are no MENUITEMs, this cannot be used with that window. I don't know other ways of executing menu items of inactive windows that don't support the 'men' function.
Gintaras
Site Admin
 
Posts: 10385
Joined: Thu Dec 19, 2002 7:36 pm
Location: Lithuania


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron