Left click not working on windows server 2016 (fine on win7)

Creating macros. Working with QM.

Left click not working on windows server 2016 (fine on win7)

Postby nish81 on Tue Oct 10, 2017 1:50 pm

Hi,

I was hoping you could help me with a problem I'm having. I have a script that scans for an image and then clicks left when that image is spotted. It has worked fine on windows 7. I am trying to run the same script on windows server 2016 and the clicking part of the script isn't working. I can confirm that the scan completes successfully (ie the image is found on the screen) but the mouse doesn't actually left click when it reports it has. Here is a code example:

Code: Select all

rep
  if(scan("image" 0 0 1|16 55))
    lef
    out "CLICKED"

Warning: The code possibly is invalid because some important characters (tabs, spaces) disappeared. Read more.

I see CLICKED output to the console repeatedly but the image is never actually clicked. Is this something to do with windows server 2016 vs win7? Everything else (the browser version, etc) is the same in the two cases.

Thanks!
nish81
 
Posts: 2
Joined: Tue May 16, 2017 5:58 pm

Re: Left click not working on windows server 2016 (fine on win7)

Postby Gintaras on Tue Oct 10, 2017 3:41 pm

lef does not work if your macro process (QM or exe) is running as standard user and the target window's process is running as administrator.
In QM Options dialog, Run as must be Administrator or uiAccess. Or run the macro in separate process as Administrator or uiAccess.
Gintaras
Site Admin
 
Posts: 10385
Joined: Thu Dec 19, 2002 7:36 pm
Location: Lithuania


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron